Loader

D66 Day of the Middle East

Voor D66 Internationaal ben ik medeorganisator van de D66 Day of the Middle East. Een jaarlijkse bijeenkomst waarin we ontwikkelingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika voor het voetlicht brengen die op dat moment relevant zijn voor Nederland en de Nederlandse politiek. Met inspirerende sprekers, interactieve sessies en scherp gekozen thema’s.

Welke thema’s willen we op de agenda zetten? Wie kunnen daar met gezag en enthousiasme over vertellen, bij voorkeur uit de MENA-regio zelf? Hoe ontwerpen we sessies die informatief zijn én deelnemers uitnodigen om hun eigen expertise te delen? Welke Nederlandse organisaties moeten we daarbij betrekken? En welke moderator past daarbij, die is ingevoerd in de inhoud en het gesprek kan begeleiden?

In de afgelopen twee edities heb ik keynote sprekers begeleid en gebriefd. Ik heb mensen met elkaar in contact gebracht — uit onder meer Marokko, Iran, de Emiraten, Jemen, België en Nederland — die elkaar versterken in hun werk. En ik heb sessies geprogrammeerd over ondernemerschap en jongeren in de MENA-regio, over onderwijsmogelijkheden voor jonge Syrische vluchtelingen, en over de opstand in de Rif-regio.