Loader
OVER MARK

Om een complex onderwerp te doorgronden, heb je meerdere perspectieven nodig. Ik ben daarom altijd op zoek naar verschillende invalshoeken, zienswijzen en inzichten. Daarom koos ik op mijn 17e voor de studie Internationale Betrekkingen. Ik wilde de wereld begrijpen — in al haar facetten.

 

Ik schreef een scriptie over staats- en natievorming in de Arabische wereld, en deed praktijkervaring met Euro-Mediterrane samenwerking op bij de Anna Lindh Foundation. Ik werkte verder aan die samenwerking bij de European Cultural Foundation.

 

Ik zag de waarde van internationale uitwisseling voor jongeren bij het Nederlands Jeugdinstituut. Ik leerde de noodzaak van goed, inclusief en toekomstgericht jeugdbeleid. En ik ontdekte de kracht én kwetsbaarheid van jongeren in een complexe wereld.

 

Ondertussen kreeg ik bij Amnesty International beter inzicht in de mensenrechtensituatie in de Arabische wereld. Bij D66 en de Mr. Hans van Mierlo Stichting leerde ik de basis van politiek: een vereniging van betrokken mensen die eenzelfde visie delen op de samenleving, overheid en wereld. En ik begon Arabisch te leren bij de fantastische Nayla Chebli – en ben daar nooit mee gestopt.

 

En schrijven? Dat doe ik al m’n hele leven.

Heleen Snijder Fotografie — www.heleensnijder.nl